Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakukkfüves-almás-túrós omlett-tekercs

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Keverőtálban habosítsuk fel a tojásokat a tejjel és a sóval.

Teflonserpenyőben forrósítsunk fel 1 ek olajat, és merőkanállal adagoljuk bele a tészta negyedét. Süssük az omlettet 1 percig, majd spatulával fordítsuk meg. A másik oldalát már elég fél percig sütni. Ugyanígy készítsük el a többi omlettet is.

A töltelékhez az almát héjastul reszeljük durvára, a napraforgómagot száraz serpenyőben pirítsuk illatosra, a kakukkfű leveleit csipkedjük le. Keverjük össze ezeket a túróval, a fahéjjal, ízlés szerint sóval és borssal.

Halmozzuk a tölteléket az omlettekre, tekerjük fel azokat, majd tálaláskor vágjuk félbe.

Megjegyzés

Zsírpapírba csomagolva remek tízórai lehet belőle, amit akár a munkába is magával vihet!


Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss