Keress receptre vagy hozzávalóra

Kaktuszfügelekvár

Hozzávalók

  • 1 kg kaktuszfüge
  • 50 dkg cukor
  • 1 db lime
  • 1 csomag lekvárzselésítő

Elkészítés

    1. A kaktuszfüge külső, kemény héját lefejtjük, majd a fügét 3-4 db-ra szeleteljük.
    2. Egy lábasba teszünk egy kevés cukrot, és belerakjuk a fügeszeleteket. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a zselésítővel elkevert maradék cukrot és a szeletekre vágott citromot. Újra felforraljuk, és ha zselésedik azonnal üvegekbe töltjük, és lezárjuk. 5 percre fejtetőre állítjuk az üvegeket, majd a kamrapolcra pakoljuk mindet.

Megjegyzés

Zselésítő nélkül folyékony lét kapunk, amit ásványvízzel vagy nyírfavízzel hígítva fogyaszthatunk. Mindkettő jó hatással van az emésztési folyamatokra. Mexikóban, mediterrán vidékeken bőven terem. Hazánkban inkább sziklakerti növény, védett helyen termést is hoz. Kertem egyik díszítő és hasznos növénye. Nem csak a termés, de levele /szára/ is felhasználható.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Kaktuszfügelekvár recept?


Magazin