A kaktuszfüge külső, kemény héját lefejtjük, majd a fügét 3-4 db-ra szeleteljük.
Egy lábasba teszünk egy kevés cukrot, és belerakjuk a fügeszeleteket. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a zselésítővel elkevert maradék cukrot és a szeletekre vágott citromot. Újra felforraljuk, és ha zselésedik azonnal üvegekbe töltjük, és lezárjuk. 5 percre fejtetőre állítjuk az üvegeket, majd a kamrapolcra pakoljuk mindet.
Zselésítő nélkül folyékony lét kapunk, amit ásványvízzel vagy nyírfavízzel hígítva fogyaszthatunk. Mindkettő jó hatással van az emésztési folyamatokra. Mexikóban, mediterrán vidékeken bőven terem. Hazánkban inkább sziklakerti növény, védett helyen termést is hoz. Kertem egyik díszítő és hasznos növénye. Nem csak a termés, de levele /szára/ is felhasználható. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!