Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakós málnatorta

MME MME
1
60 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Az omlós tésztához:
  • 100 g rétesliszt
  • 100 g cukor
  • 1 tojássárgája
  • 100 g hideg, feldarabolt vaj
  • 100 g őrölt mandula
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 175 g cukor
  • 3 evőkanál vaj
  • 8 evőkanál forró víz
  • 75 g rétesliszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 50 g kakaó
  • A töltelékhez:
  • 300 g málna
  • 800 g habtejszín
  • 4 csomag habfixáló
  • 4 evőkanál cukor
  • citromfű és málna a díszítéshez

Elkészítés

Először készítsük el az omlós tésztát. Ehhez a lisztet szitáljuk át, keverjük össze a cukorral, a tojássárgájával, a vajjal és a mandulával, majd dolgozzuk sima tésztává. A tésztát osszuk két részre, és pihentessük a hűtőben 30 percig.

A piskótához a tojásfehérjéket dolgozzuk kemény habbá. A tojássárgákat 8 kanál forró vízzel, a vajjal és a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá az étkezési keményítővel és a kakaóval elkevert lisztet, majd a tojásfehérjék keményre vert habját is. A piskótatésztát öntsük egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, és süssük 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig.

Az omlós tészta felét nyújtsuk ki, tegyük a tortaformába, 200 °C-on süssük 15 percig, majd a tészta másik felét is süssük meg, hasonló módon. Néhány szem málnát a díszítéshez tegyünk félre, a maradékot pedig passzírozzuk át.

A tejszínt keverjük össze a habfixálóval és a cukorral, verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a málnapürével. A piskótatésztát vágjuk félbe, az egyik felét kenjük meg a málnahab negyedével.

Tegyük rá az egyik omlós tésztalapot, kenjük meg málnahabbal, aztán helyezzük a krémre a másik piskótalapot. Ezt is kenjük meg málnahabbal, majd tegyük rá a másik omlós tésztalapot. Kenjük be a tortát a maradék málnahabbal, végül díszítsük málnaszemekkel és citromfűvel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss