Részletes receptkereső »
  •  
  •  

RECEPT

« vissza

Kakaspörkölt

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kakaspörkölt

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 102
  • Elküldve: 34

Hozzávalók:

  • 1 nagy kakas - alkatrészeire bontva
  • a hús súlyának 1/5-ét kitevő mennyiségű vereshagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 cseresznyepaprika
  • 2 nagy zöld paprika
  • 2 nagy érett paradicsom
  • bors
  • köménymag
  • zsír

Elkészítés:

A hagymát megfelelő mennyiségű zsíron aranyszínűre pirítjuk. Elkeverjük a pirospaprikával, és azonnal felöntjük 2,5 dl hideg vízzel, majd kevergetve zsírjára sütjük. Beledobjuk a húst a csontokkal együtt, és kevergetve pörköljük, amíg a hús a levét kiadja. Vizet ne öntsünk hozzá. Amikor a húst a saját leve csaknem ellepi, hozzákeverjük a köménymagot, az apróra vágott fokhagymát, a csíkokra vágott zöldpaprikát, a cikkekre szeletelt paradicsomot. Sózzuk, őrölt borssal meghintjük, és beletesszük a cseresznyepaprikát is. Elkeverjük, majd fedő alatt nagyon lassan, takaréklángon készre főzzük.
Hagyományos módon túrós csuszát készítünk, erre tálaljuk a pörköltet, alaposan tejfölözzük.

Megjegyzés:

A pörkölt akkor jó, ha a leve egészen sűrű, krémszerű. A főzési idő a madár korától függően hosszú vagy nagyon hosszú, de az íze egészen elképesztő. Ha lehet, nagy és öreg kakast válasszatok. Roma étel, rendkívül finom, megéri a törődést.

A receptet Blindowl küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. május 11. (szombat) 16:16
    Nálam bizony van egy anyu kakasa. Ganédombon kapirgál egész nap, és tyúkhúrt meg mángoldot eszik az asszonykáival amikor szezonja van. Akkora az alsócombja, mint a tenyerem. Bordó a húsa, és a rostok között meg a bőre alatt sötétsárga zsírrétegecskék vannak. S van ugyanerről a helyről paprikám is. Szerencsére ez egy klasszikus és tradícionális, nem túlbonyolított (tehát nem elrontott) recept. Kiváló!
Receptválogatás
Tepsiben sült vacsorák
Fogunk egy tepsit, belepakoljuk a sok földi jót, fűszerezzük, majd betoljuk a sütőbe. Tíz perces munkával is lehet kiváló vacsorát készíteni. A sütőtől pedig bemelegszik a konyha, és finom illatok lengik be hamarosan a lakást...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Foszlós fonott kalács Foszlós fonott kalács
Békebeli vaníliás kifli Békebeli vaníliás kifli
Narancsos gesztenyegolyók Narancsos gesztenyegolyók
Gyömbéres pálmalevél Gyömbéres pálmalevél
Gombás palacsintatekercsek füstölt gomolyával Gombás palacsintatekercsek füstölt gomolyával
Csokis-dióhabos kocka Csokis-dióhabos kocka
Kukoricás lepényke Kukoricás lepényke
Édesburgonyás reformkenyér Édesburgonyás reformkenyér
Kókuszkrémes csokis süti Kókuszkrémes csokis süti
Majorannás-rozmaringos-mézes kacsa Majorannás-rozmaringos-mézes kacsa
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122957_korte-110.jpg Körte, a varázslatos

A körte - az almához hasonlóan - egész évben beszerezhető, mégis évente csak hat kilót eszünk meg belőle fejenként. Pedig…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122946_pizzas-masni-110.jpg Kenyér négyszer újragondolva

Ott búcsúztunk el egy héttel ezelőtt, hogy elárulom, miért nem készült vasárnapi ebéd, és azt is, hogy mi a legújabb sós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122930_kezdo-konyha-110.jpg Ketten, kis pénzből, könnyedén

Most induló sorozatunk afféle segítségnyújtás a konyhai feladatokkal ismerkedő olvasóinknak. Azoknak, akik nem gyakorlottak, akik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122909_babos-egytaletel-110.jpg Tartalmas babos egytálételek

A laktató, melengető ételek időszakában előkerülnek a babbal készülő fogások. A különféle levesek és főfogások közös jellemzője…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122908_birs-110.jpg Birs - fedezzük fel újra!

Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának,…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept