Elkészítés: A tetszés szerint darabolt kakasaprólékot feltesszük főni kb. 2 liter vízben, majd amikor jól felhabzik a víz, leöntjük róla a habos vizet, és tiszta vizet engedünk rá. (Így nem kell vacakolni a habozással, és garantáltan kristálytiszta húslevesünk lesz.) Sózzuk, beletesszük a feketeborsot, és így főzzük lassú tűzön (épp csak gyöngyözzön) kb. 1,5-2 órán át.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk, tetszés szerint daraboljuk, (vöröshagymát, fokhagymát, kelt, zöldpaprikát, paradicsomot és a krumplit egészben hagyjuk), majd amikor félpuha a hús, hozzáadjuk a leveshez. Addig főzzük lassú tűzön, amíg a kakas bőre vajpuha lesz (függ a kakas korától). Közben kóstolgatjuk, utánasózzuk, mert ha sótlan a leves, a hús is ízetlen lesz.
A végén az egészben hagyott zöldségeket, zöldségleveleket eltávolítjuk, és a levest, a főtt zöldségekkel, tésztával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre