Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakasleves sok zöldséggel, cérnametélttel

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A kakasnak csak a szárnyát, nyakát, máját, szívét, zúzáját és a farhátot (utóbbit darabokra szedem) használom fel.

A hagymákat, petrezselymet aprítom, a répákat félbe, harmadába, a karalábét, zellert, kelkáposztát félbe vágom. A paprikát, paradicsomot, krumplit (pucolás után), zellerlevelet, karalábélevelet darabolom.

A kakasaprólékot bő vízben felteszem főni, fűszerezem. Amikor felforrt, leszedem a habját (ha van), majd hozzáadom a zöldségeket. Puhára főzöm.

Közben sós vízben megfőzöm a cérnametéltet.

Tálaláskor teszek a mélytányérba tésztát, rámerem a levest hússal, zöldségekkel, megint egy kevés tésztát, chilipaprikát, petrezselyemlevelet.

Megjegyzés

Időnként a tyúkok mellett a kakasok is előtérbe kerülnek. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss