A hozzávalókat a kakaópor és az étolaj kivételével összegyúrjuk annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Ezután két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk az étolaj felét. A másik felébe beledolgozzuk a kakaóport és a megmaradt étolajat.
Ha szükséges, akkor egy kevés langyos tejjel lazítsunk a tésztán. Mindkettőt konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen pihentetjük, kelesztjük fél óra hosszat.
A megkelt tésztákat 30-40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. A fehér tészta kerül alulra, ráhelyezzük a kakaós lapot és feltekerjük, mint a bejglit.
A kapott rudat elfelezzük. Mindkét rudat kissé megcsavarjuk, majd összefonjuk.
Vajjal kikent, kilisztezett koszorú formájú sütőedénybe vagy kuglófformába tesszük. Megkenjük a felvert tojás sárgájával és egy pici víz keverékével.
Letakarva, további 20 percig kelesztjük. 190 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Vaníliás porcukorral meghintjük, majd szeleteljük.