Elkészítés: A vajat krémesre keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. A tészta felét a papírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk.
A vajat és a cukrot kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a túrót.
(Mixerrel pépesíthetjük.) Belekeverjük a vaníliás cukrot, a pudingot és a
citromlét. A túrókrémet a tésztára kenjük, az áztatott mazsolával
megszórjuk. A maradék tésztát a tejföllel és a tejjel lazítjuk, majd a
túrókrémre simítjuk. Mandulalappal megszórjuk. 180 fokon 30 percig, majd további 20-30 percig 160 fokon sütjük. A kihűlt tésztát porcukorral megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre