Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós-túrós szelet

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 22 x 32 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaó
  • 4 db tojássárgája
  • tejföl
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet kezdjük el összemorzsolni a margarinnal, majd amikor már kezd morzsalékos lenni, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaót. Csináljunk a közepébe egy mélyedést, tegyük bele a tojások sárgáját és 1 evőkanál tejfölt. Kezdjük el összegyúrni, ha szükséges, adjunk még hozzá tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Az összegyúrt tésztát osszuk 2 részre, formázzunk gombóccá, tegyük be 30 percre a hűtőbe.

Közben készítsük el a tölteléket. A túrót villával kicsit nyomkodjuk össze, majd keverjünk hozzá 10 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a vaníliás pudingport. (Aki édesebben szereti az több cukrot keverjen hozzá!) A tojások fehérjét verjük kemény habbá 10 dkg porcukorral, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá az ízesített túróhoz.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

A hűtőből vegyük ki az egyik tésztát, nyújtsuk ki tepsi méretűre, helyezzük a tepsibe, egyengessük el rajta a túrós tölteléket. A másik tésztát szintén nyújtsuk ki, helyezzük óvatosan a túrós töltelékre. Villával néhány helyen böködjük meg a tésztát.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd a sütőpapír segítségével emeljük ki.

Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt ízlés szerint porcukorral, majd szeleteljük fel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss