Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
Ez idő alatt a töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd turmixoljuk, míg krémes nem lesz.
A hűtőből kivesszük a tésztát, 2 részre osztjuk. Az egyik felét a pitetálnál nagyobbra nyújtjuk, hogy a tál falát is betakarja a tészta.
A pitetálat én kikenem és lisztezni is szoktam, majd beleteszem a nyújtott tésztát, ráhalmozom a tölteléket, és a végén pitetál nagyságúra nyújtott tésztát is ráteszem. Villával megszurkodom a tetejét.
180 fokos sütőben (nem kell előmelegíteni) 25-30 percig sütöm alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre