Elkészítés: A túrót áttörjük, majd összekeverjük az olajjal, a tejjel, 6 dkg porcukorral és a sóval. A sütőporral elkevert lisztet is a masszába vegyítjük, az egészet összegyúrjuk, és a tésztát lisztezett deszkán 40x50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Tetejét kevés tejjel megkenjük, erre kerül a cukros kakaó (lehet más töltelék is, amit éppen szeretnénk). A tésztát feltekerjük, felszeleteljük. 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral vagy kikent-lisztezett tepsiben 15 percig sütjük. A maradék porcukrot kikeverjük a tojásfehérjével, majd a mázat a sütőből kivett süteményre csorgatjuk, és hagyjuk száradni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre