Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós torta fehér krémmel az Édes nagyik konyhájából

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

20 dkg lisztet, 20 dkg cukrot, 20 dkg vajat, 2 dcl tejfölt, 1 kávéskanál szódabikarbónát, 1 kávéskanál ecetet, 1 tojást, 1 marék darált diót és 2 evőkanál kakaót jól összedolgozunk, majd kivajazott, lisztezett tepsiben megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet:

2 dcl tejet egy kevés liszttel sűrűre főzünk, miután kihűlt, 20 dkg cukorral, 20 dkg vajjal és 2 csomag vaníliás cukorral símára keverjük.

A kihűlt tésztalapot félbevágjuk, az elkészült krémmel megtöltjük úgy, hogy a külső részére is kerüljön, a tetejét pedig lehet díszíteni reszelt csokoládéval, darált cukros dióval, kókuszreszelékkel, ízlés szerint.

A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.

Ezek is érdekelhetnek

Friss