20 dkg lisztet, 20 dkg cukrot, 20 dkg vajat, 2 dcl tejfölt, 1 kávéskanál szódabikarbónát, 1 kávéskanál ecetet, 1 tojást, 1 marék darált diót és 2 evőkanál kakaót jól összedolgozunk, majd kivajazott, lisztezett tepsiben megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet:
2 dcl tejet egy kevés liszttel sűrűre főzünk, miután kihűlt, 20 dkg cukorral, 20 dkg vajjal és 2 csomag vaníliás cukorral símára keverjük.
A kihűlt tésztalapot félbevágjuk, az elkészült krémmel megtöltjük úgy, hogy a külső részére is kerüljön, a tetejét pedig lehet díszíteni reszelt csokoládéval, darált cukros dióval, kókuszreszelékkel, ízlés szerint.
A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre