Elkészítés: A vajat, a tojást, a cukrot a citrom reszelt héjával habosra keverjük. Ezután a liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaót, majd a tejjel eldolgozzuk. A kettő részt simára keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és közepes hőfokon sütjük.
Míg a tészta sül, elkészítjük a csoki- és a gyümölcsöntetet. A csokiöntethez csak a csokit kell a tűzhelyen felolvasztani egy kis vaj segítségével. A gyümölcsöntethez a gyümölcs levét a cukorral karamelizáljuk, majd étkezési keményítővel besűrítjük, végül beletesszük a gyümölcsöt, és összeforralom.
A kisült tésztát felkockázzuk, tálkákba szedjük, meglocsoljuk a kétféle szósszal, és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre