Elkészítés: A hozzávalókból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, és egy nagyobb, 24 x 44 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük. Még melegen egy megnedvesített törlőruhában összetekerjük, és hagyjuk hűlni.
Közben gőz fölött sűrű krémet főzünk a tojássárgákból, egy egész tojásból, a 15 dkg cukorból, a vaníliás cukorból, a lisztből és a tejből. Gyakori kavargatás mellett kihűtjük.
Egy másik tálban a 20 dkg vajat a 10 dkg cukorral habosra keverjük, és a már kihűlt krémhez adjuk, s alaposan összekeverjük.
A kihűlt piskótatésztát széttekerjük. A krémet az egyik felére vastagon végigrakjuk, a másik felét ráhajtjuk, így egy krémmel teli alagútszerűséget kapunk.
Csokimázzal bevonjuk.
Szeleteléskor a kést forró vízben felmelegítjük, hogy a csokimáz ne töredezzen szét.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre