Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kakaós rolád

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótatekercshez:
  • 9 tojás
  • 24 dkg cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 3 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 15+10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • A csokimázhoz:
  • 3 evőkanál víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 8 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, és egy nagyobb, 24 x 44 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük. Még melegen egy megnedvesített törlőruhában összetekerjük, és hagyjuk hűlni.

    Közben gőz fölött sűrű krémet főzünk a tojássárgákból, egy egész tojásból, a 15 dkg cukorból, a vaníliás cukorból, a lisztből és a tejből. Gyakori kavargatás mellett kihűtjük.

    Egy másik tálban a 20 dkg vajat a 10 dkg cukorral habosra keverjük, és a már kihűlt krémhez adjuk, s alaposan összekeverjük.

    A kihűlt piskótatésztát széttekerjük. A krémet az egyik felére vastagon végigrakjuk, a másik felét ráhajtjuk, így egy krémmel teli alagútszerűséget kapunk.

    Csokimázzal bevonjuk.

    Szeleteléskor a kést forró vízben felmelegítjük, hogy a csokimáz ne töredezzen szét.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin