Elkészítés: 1. A 7 db egész tojást a cukorral robotgéppel habosra felverjük, 20-25 percen keresztül.
2. A fügét 0,5 cm-es kockákra vágjuk, a mazsolát megfelezzük, a diót és a csokoládét durvára daraboljuk. A gyümölcsöket fél marék liszttel összekeverjük.
3. Amikor kemény habbá vertük a tojást, folyamatosan, lassú fokozaton hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót, összedolgozzuk. A gyümölcsöket, a csokit és a diót is hozzákeverjük.
4. Kikent őzgerincformába öntjük, előmelegített sütőben 160 fokon, 45 percig sütjük.
5. Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre