Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós püspökkenyér

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A 7 db egész tojást a cukorral robotgéppel habosra felverjük, 20-25 percen keresztül.

2. A fügét 0,5 cm-es kockákra vágjuk, a mazsolát megfelezzük, a diót és a csokoládét durvára daraboljuk. A gyümölcsöket fél marék liszttel összekeverjük.

3. Amikor kemény habbá vertük a tojást, folyamatosan, lassú fokozaton hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót, összedolgozzuk. A gyümölcsöket, a csokit és a diót is hozzákeverjük.

4. Kikent őzgerincformába öntjük, előmelegített sütőben 160 fokon, 45 percig sütjük.

5. Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss