Keress receptre vagy hozzávalóra

Kakaós piskóta madártej jégkrémmel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 db közepes tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • margarin a kikenéshez
  • A díszítéshez:
  • 8 gombóc madártej jégkrém

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Egy nagyobb tálban keverjük el a lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a vaníliás cukorral. A tojásokat robotgép segítségével, magas sebességre kapcsolva habosítsuk fel a cukorral. Apránként keverjük a masszához a kakaós lisztet is.

    2. A masszát simítsuk kikent, kilisztezett tepsibe. 10-12 percig süssük előmelegített 180 fokos sütőben. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

    3. A kihűlt piskótához kínáljunk madártej jégkrémet.

Megjegyzés

Ha nem fogy el azonnal, sütőben újramelegítve még néhány napig finom, a fagylalt miatt pedig nem lesz száraz.

Fotó: Carte d´Or

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin