Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós piskóta avokádókrémmel (Elefántkönnycsepp)

60 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához :
  • 4 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 13 dkg liszt
  • 1 púpos evőkanál kakaópor
  • fél tasak sütőpor
  • A krémhez :
  • 1 csomag banán ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 db avokádó
  • 2 db banán (nagyobb)
  • A tetejére:
  • 2 ek olaj
  • 1,5 tábla csoki (tortabevonó)

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, felét a sárgájához, felét a fehérjéhez keverjük, mindkettőt habosra verjük. A sütőporos lisztet a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot lazán belekeverjük.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne. Előmelegítjük a sütőt kb.160 fokra (gáznál 1-2 fokozat közé) és 10 perc alatt készre sütjük. Miután kisült a piskóta, a sütőpapírral együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
  3. A tejet a cukorral és a pudinggal hidegen csomómentesre keverjük, majd sűrű pudinggá főzzük. Az avokádót kettévágjuk a magját kiemeljük, és egy kiskanállal kikaparjuk a belsejét, majd a puha vajjal és a cukrokkal jól felhabosítjuk egy kézi vagy egy gépi habverővel. Amikor a puding kihűlt, hozzákeverjük az avokádós krémet, és jól eldolgozzuk.
  4. A tésztát leszedjük sütőpapírról, kiterítjük, és egyenletesen rákenjük a krémet. Hosszanti oldalára ráteszünk két banánt, egymás mellé, erre is kenünk egy kevés krémet, majd feltekerjük.
  5. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és rásimítjuk a süti tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, de még jobb egy éjszakára. Másnap forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel szeleteljük.

 

Megjegyzés

Fincsi, nem tömény banános süti, amit az avokádó tesz különlegessé. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss