A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, felét a sárgájához, felét a fehérjéhez keverjük, mindkettőt habosra verjük. A sütőporos lisztet a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot lazán belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne. Előmelegítjük a sütőt kb.160 fokra (gáznál 1-2 fokozat közé) és 10 perc alatt készre sütjük. Miután kisült a piskóta, a sütőpapírral együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
A tejet a cukorral és a pudinggal hidegen csomómentesre keverjük, majd sűrű pudinggá főzzük. Az avokádót kettévágjuk a magját kiemeljük, és egy kiskanállal kikaparjuk a belsejét, majd a puha vajjal és a cukrokkal jól felhabosítjuk egy kézi vagy egy gépi habverővel. Amikor a puding kihűlt, hozzákeverjük az avokádós krémet, és jól eldolgozzuk.
A tésztát leszedjük sütőpapírról, kiterítjük, és egyenletesen rákenjük a krémet. Hosszanti oldalára ráteszünk két banánt, egymás mellé, erre is kenünk egy kevés krémet, majd feltekerjük.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és rásimítjuk a süti tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, de még jobb egy éjszakára. Másnap forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel szeleteljük.