Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kakaós-mogyorós csiga

Hozzávalók

  • 250 g liszt
  • 1 csipet só
  • 250 g fagyasztott vaj
  • porcukor a szóráshoz
  • A töltelékhez:
  • 50 ml tej
  • 60 g porcukor
  • 30 g keserű kakaópor
  • 40 g darált mogyoró

Elkészítés

    1. A lisztet a deszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a durvára reszelt vajat.
    2. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd apránként hozzáadunk kb. 100 ml jéghideg vizet, míg a tészta össze nem áll, majd folpakba csomagolva, 20 percre a hűtőbe tesszük.
    3. A töltelékhez kevergetve forraljuk fel a tejet, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és hagyjuk kihűlni.
    4. Vegyük elő a tésztát, és lisztezett felületen nyújtsuk ki hosszúkás téglalappá. Jöhet a hajtogatás: gondolatban osszuk háromfelé, és hajtsuk középre előbb a bal, majd a jobb oldalát 1/3-1/3 arányban, azután forgassuk el 90 fokkal, ismét nyújtsuk ki, és hajtsuk háromrét.
    5. Ha kész, folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük fél órára, és még háromszor megismételjük a műveletet.
    6. Utoljára kinyújtjuk a tésztát,  2-3 mm vastagra, majd rásimítjuk a kakaós krémet, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, és 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk.
    7. A csigákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, és 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük őket a 180 fokos sütőben. Még forrón megszórjuk mindet porcukorral.

Megjegyzés

Mivel a csigák sütés közben megnőnek, hagyjunk közöttük kellő távolságot!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin