Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós mini Pavlova fehércsokis krémmel és rózsaszín grapefruittal

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • A krémhez:
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 2 tojásfehérje
  • 4-6 evőkanál habtejszín (hűtött)
  • 2 csomag vaníliás cukor vagy kevés cukor + 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
  • Valamint:
  • 1 nagy rózsaszín húsú grapefruit

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Lágy habbá verjük a tojásfehérjéket, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, legvégül a kukoricakeményítőt, a kakaóport és az ecetet. Kemény, fényes habot kell kapnunk.

A masszát egy sütőpapírral fedett tepsire habzsák segítségével kis adagokban kinyomjuk. Betesszük a tepsit a sütőbe, és azonnal levesszük a hőfokot 150 C fokra, a habcsókok szépen megnőnek a sütőben. 75 perc múlva kikapcsoljuk a sütőt, nyitott sütőajtónál hagyjuk bent, míg ki nem hűl.

Amíg sülnek a mini Pavlovák, elkészítjük a csokoládékrémet. Vízgőz fölött megolvasztjuk a kockákra tört csokoládét a tejszínnel. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a csokoládéba óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.

A megsült és már nem meleg Pavlovákra kanalazzuk a csokoládékrémet, a tetejét filézett grapefruit szeletekkel díszítjük.

Megjegyzés

A habcsók-Pavlova előre is elkészíthető, sokáig eláll,tálals előtt kell csak a krémet és a gyümölcsöt előkészíteni. A csokikrém helyett tejszínhabbal is kínálhatjuk.

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers

További kiadós, de mutatós ünnepi receptet itt találsz >>> - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss