Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós-márványos kuglóf

45 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet és elkeverjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is, majd a végén beleforgatjuk a fehérjehabot.
  2. A massza 3/4 részét egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük. A maradék masszába tesszük a kakaóport, amit szintén a formába öntünk, majd egy fakanál nyelével márványosra keverünk.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük (légkeverésen elég a 160 fok is). Az első 30 percben a sütőt nem szabad kinyitni! Porcukorral meghintve is kínálhatjuk.


Megjegyzés

Nagyon mutatós sütemény, amelyet ünnepi alkalmakra is ajánlunk. - Bartusne

Ezek is érdekelhetnek

Friss