Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós marlenka

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 3 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 4 evőkanál liszt
  • rumaroma
  • kókuszreszelék
  • Valamint:
  • tejcsoki (lereszelve)
  • kevés kakaópor (keserű)

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet és a sütőport egy tálba szitálom, hozzáadom a szódabikarbónát és a porcukrot is. Majd a kakaópor és a margarin következik, végül a 2 tojás. Jól összekeverem, nyújtódeszkán masszív tésztává gyúrom. 4 egyenlő méretű cipóra osztom, egyenként kinyújtom őket, és tepsi hátoldalán megsütöm (hamar elkészül!).
Hagyjuk kihűlni!

A krémhez kevés tejet felforralok, a pudingport és a lisztet a maradék tejjel simára keverem, és a forró tejhez öntöm, sűrűsödésig keverem.
Ha kissé már kihűlt, hozzáteszem a kókuszreszeléket és a rumot is.
Mikor már teljesen hideg, elkeverem a porcukorral habosra vert margarinnal.

Egyesével megkenjük a lapokat, a sütemény tetejére is kerüljön! Végül megszórjuk egy kevés kakaóporral és csokit reszelünk rá!

Megjegyzés

A cipókat felhasználás előtt érdemes hűtőbe rakni, mivel így könnyebb kinyújtani!

A kész süteményt minimum 1 napig állni hagyjuk, hogy egészen megpuhuljon.
- HohoBetty

Ezek is érdekelhetnek

Friss