Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kakaós marlenka

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kakaós marlenka

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 66
  • Elküldve: 36

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 3 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 4 evőkanál liszt
  • rumaroma
  • kókuszreszelék
  • Valamint:
  • tejcsoki (lereszelve)
  • kevés kakaópor (keserű)

Elkészítés:

A tésztához a lisztet és a sütőport egy tálba szitálom, hozzáadom a szódabikarbónát és a porcukrot is. Majd a kakaópor és a margarin következik, végül a 2 tojás. Jól összekeverem, nyújtódeszkán masszív tésztává gyúrom. 4 egyenlő méretű cipóra osztom, egyenként kinyújtom őket, és tepsi hátoldalán megsütöm (hamar elkészül!).
Hagyjuk kihűlni!

A krémhez kevés tejet felforralok, a pudingport és a lisztet a maradék tejjel simára keverem, és a forró tejhez öntöm, sűrűsödésig keverem.
Ha kissé már kihűlt, hozzáteszem a kókuszreszeléket és a rumot is.
Mikor már teljesen hideg, elkeverem a porcukorral habosra vert margarinnal.

Egyesével megkenjük a lapokat, a sütemény tetejére is kerüljön! Végül megszórjuk egy kevés kakaóporral és csokit reszelünk rá!

Megjegyzés:

A cipókat felhasználás előtt érdemes hűtőbe rakni, mivel így könnyebb kinyújtani!

A kész süteményt minimum 1 napig állni hagyjuk, hogy egészen megpuhuljon.

A receptet és a fotót HohoBetty küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



HohoBetty receptjeiből:
Puncsos torta
Citromos madártej
Krémtúrós szelet
Kakaós marlenka
Nagymama féle linzer
Párizsi torta II.
Piramis süti II.
Mogyorókrémes torta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. június 11. (szerda) 13:35
    A hozzávalók nem tartalmazzák a sütőport,de a leírásban szerepel,akkor mennyi kell belőle?Most próbálnám ki,és fontos lenne,hogy jól sikerüljön! :)
Receptválogatás
Tavaszi finomságok
Amikor a természet újjászületik, mi is vágyunk a friss ízekre. Spárga, zsenge karalábé, újkrumpli, friss saláta és spenót, eper, rebarbara, bodza és akác, mind-mind tányérunkra kívánkoznak!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Duci túrós kifli Duci túrós kifli
Medvehagymás-túrós rudak Medvehagymás-túrós rudak
Habkönnyű kakaós kifli Habkönnyű kakaós kifli
Vörösbársony muffin Vörösbársony muffin
Sajtos pincekifli Sajtos pincekifli
Húsvéti tárkonyos bárányleves Húsvéti tárkonyos bárányleves
Krumplis latkesz (zsidó palacsinta) Krumplis latkesz (zsidó palacsinta)
Fokhagymás sült oldalas kicsit másképp Fokhagymás sült oldalas kicsit másképp
Almás latkesz Almás latkesz
Vörösboros-áfonyás vaddisznópörkölt Vörösboros-áfonyás vaddisznópörkölt
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124265_has110.jpg 7 tipp a lapos hasért

Néhány apró változtatással elérhetjük, hogy ne szorítson többet a nadrág derékban.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124259_olaj110.jpg Egészségünk őrzői: az olajok

Ha eddig azt hittük, csak a főzés során választhatunk jót és még jobbat az olajok széles választékából, van egy remek hírünk. A…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124263_vas110.jpg Vashiány: miért fontos a vas?

Ha gyakran érezzük magunkat gyengének, bőrünk fakó, és ráz a hideg, ne gondoljunk azonnal megfázásra vagy influenzára! Lehet,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124255_bor110.jpg Inni vagy nem inni?

A bor egészségjavító hatásáról már rengeteget hallottunk. Mostanra a szakértők a sör pozitív tulajdonságait is elismerik.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124257_fuszer110.jpg 4 színes fűszer az unalom ellen

Dobjuk fel valami szokatlan hozzávalóval vagy fűszerrel a megszokott ételeket!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124261_viz110.jpg Hogyan spóroljunk a vízszámlán

Sok módja van annak, hogy takarékoskodjunk a vízzel és ez által kevesebb legyen a vízszámlánk.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124193_ricottatorta-110.jpg Könnyű ricottatorta - liszt nélkül

Egy jó desszert sokféleképp lehet könnyed vagy igazán könnyű. Ha nem bonyolult a készítése, könnyű az állaga, mégis krémes,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124254_Adam110px.jpg Színpompás perui ízek a szakács zsenitől

Soha ne bízz egy olyan séfben aki a szabadidejében nem eszik igényesen!

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept