Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós-málnás palacsinta angol citromkrémmel

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Az angol citromkrémhez:
  • 2 db nagyobb tojás
  • 14 dkg cukor
  • 0,7 dl citromlé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dkg citromhéj (1 tk)
  • A palacsintához:
  • 17,5 dkg liszt
  • 5 dkg barna cukor
  • 1/2 dkg sütőpor
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk só
  • 28,5 dkg tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 marék málna
  • olaj vagy vaj (a sütéshez)
  • A díszítéshez:
  • málna

Elkészítés

  1. Egy hőálló tálban összekeverjük a tojást és a cukrot, majd hozzáadjuk a frissen facsart és leszűrt citromlevet. Vízgőz fölé tesszük, (úgy, hogy az edény alját ne érje közvetlenül a lábosban lévő víz) és folyamatosan kevergetve kb. 10 perc alatt besűrítjük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kis darabokra vágott vajat és a citromhéjat, és alaposan összekeverjük. Lefedjük fóliával, és félretesszük hűlni.
  2. Egy kis tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a kakóport és a sót, majd félretesszük. Egy közepes tálban összekeverjük a tejet, a vajat és a tojást. A száraz összetevőket a tejes keverékhez öntjük, és elkeverjük a villával összetört málnával. Sütés előtt 15 percig pihentejük a tésztát.
  3. Forró, zsiradékkal kikent serpenyőbe adagolunk 2-3 evőkanálnyi tésztát, és mindkét oldalukat készre sütjük. A palacsintákat egymásra helyezzük, ráöntünk néhány kanálnyit a citromos krémből, és málnával díszítve tálaljuk. 

Megjegyzés

Palacsintaimádóknak kötelező ez a párosítás! - Cintia24

Ezek is érdekelhetnek

Friss