Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kakaós-krémes szelet

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 dkg keserű kakaópor
  • pici tej (1-2 evőkanál)
  • A piskótához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 3 púpos evőkanál liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A mázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 2,5 evőkanál keserű kakaópor
  • 6 ek tej
  • 10 dkg margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tej jel, hogy ne legyen túl kemény. Kettévesszük, és nagy tepsiben, sütőpapíron, 175 fokon 10 perc alatt megsütjük mind a kettőt. Amikor kihűlt, kemény lesz, de majd a krémtől megpuhul.

    A piskóta hozzávalóiból a hagyományos módon piskótát készítünk, először a tojásfehérjét verjük fel, majd a tojások sárgáját a cukorral és a vízzel, azután mehet bele a sütőporos liszt, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert habot. Sütőpapírral bélelt nagy tepsiben, 180 fokon 13 perc alatt megsütjük. Az összes tésztát mindig ugyanakkorra tesiben süssük.

    A krémhez 4 dl tej et felrakunk forrni, a másik 1 dl-vel kikeverjük a lisztet, majd a forrásban lévő tej hez keverjük. Időnként kevergetve kihűtjük. A margarint habosra keverjük először magában, majd a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt krémhez adjuk.

    Legalulra kakaós lap kerül, ezt megkenjük a krém felével, erre jön a piskóta, majd a maradék krém, a tetej ére megint kakaós lap. A mázhoz a cukrot a kakaóval és a tej jel felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverünk 10 dkg margarint. A sütemény tetej ét bevonjuk vele.

Megjegyzés

Egy éjszakát pihenni hagyjuk, hogy a tésztalapok megpuhuljanak.

Éden_
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

erin
Köszi a receptet!!

Hasonló Receptek

Magazin