Elkészítés: Egy közepes tepsit kivajazunk, a sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
A töltelékhez a tojást és a tejszínt kikeverjük, hozzáadjuk a kókuszt és a cukrot is, szintén elkeverjük (én ezt kézzel tettem, mert könnyebben ment).
A tésztához az étcsokoládét apróra feldaraboljuk (nem reszeljük). A száraz hozzávalókat összekeverjük, egy másik tálban a tojást, az olajat, a tejszínt és egy kevés vanília-aromát szintén felhabosítjuk. A kettőt gyors mozdulatokkal összevegyítjük.
A kész tészta felét a tepsibe simítjuk. Erre kézzel rászórjuk egyenletesen a kókuszos tölteléket, majd befedjük a maradék tésztával. Én megszórtam még mandulaszeletekkel is sütés előtt.
Fél óra alatt készre sül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre