Elkészítés: A tészta hozzávalóit a robotgép táljába tesszük, majd dagasztófejjel addig dagasztjuk, míg elválik a tál falától. Ezután letakarva 1 óra alatt hűtőben duplájára kelesztjük.
A krém hozzávalóit is összekeverjük habosra, majd kihűtjük.
A megkelt tésztát vékonyra, kb. 30x50 cm téglalappá nyújtjuk. Ennek a tésztának a lényege, hogy hosszabb legyen és keskenyebb... ezt tessék betartani!!! Egyenletesen megkenjük a hideg töltelékkel. Hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerjük. A tekercset a képen látható módon felszeleteljük. A trapézok közepét fakanál nyelével lenyomjuk jó alaposan.
A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egy tepsire max. 9-et.
Tetejüket megkenjük tojássárgával és megszórjuk kristálycukorral.
Hagyjuk még 15 percet kelni a tepsin, majd 180 fokra előmelegített gőzös sütőben (alulra egy lábasba vizet teszünk, a kelt tésztának ez nagyon jót tesz!) megsütjük őket. Onnan kivéve vízzel megspricceljük, és hagyjuk kihűlni.