Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós kelt pillangó

120 perc
mester
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1,25 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 8 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 35 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 4 dkg puha vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál kakaó
  • 1 mokkáskanál rumaroma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • A tetejére:
  • 1 tojássárga
  • kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit a robotgép táljába tesszük, majd dagasztófejjel addig dagasztjuk, míg elválik a tál falától. Ezután letakarva 1 óra alatt hűtőben duplájára kelesztjük.

A krém hozzávalóit is összekeverjük habosra, majd kihűtjük.

A megkelt tésztát vékonyra, kb. 30x50 cm téglalappá nyújtjuk. Ennek a tésztának a lényege, hogy hosszabb legyen és keskenyebb... ezt tessék betartani!!! Egyenletesen megkenjük a hideg töltelékkel. Hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerjük. A tekercset a képen látható módon felszeleteljük. A trapézok közepét fakanál nyelével lenyomjuk jó alaposan.

A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egy tepsire max. 9-et.
Tetejüket megkenjük tojássárgával és megszórjuk kristálycukorral.

Hagyjuk még 15 percet kelni a tepsin, majd 180 fokra előmelegített gőzös sütőben (alulra egy lábasba vizet teszünk, a kelt tésztának ez nagyon jót tesz!) megsütjük őket. Onnan kivéve vízzel megspricceljük, és hagyjuk kihűlni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss