Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors nass, ami nem hízlal: kakókrémes házi keksz - cukor-, glutén- és laktózmentesen!

Néha bizony jól jön, ha tudunk magunkkal vinni a táskánkban valami elemózsiát. Ez lehet egy banán, vagy egy zsemle, de bizony a csokis keksz is sokszor jó szolgálatot tesz! Sőt! Ki ne örülne, amikor a dugóban araszol, megéhezik, és ott figyel egy kis dobozka, pár darab keksszel?
Hozzávalók:

(35 db kekszhez)

10 dkg tojás
12 dkg olvasztott kókuszzsír
5 dkg gesztenyeliszt
5 dkg kókuszliszt
10 dkg tápióka keményítő
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál citromlé
4 dkg por eritrit
A krémhez:
8 dkg olvasztott kókuszzsír
10 dkg por eritrit
4 dkg kakaó
2 g vanilliapor
1 dl kókusztejszín (langyos)

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd hagyjuk hűvös helyen 1 órát pihenni. A pihentetés alatt a krém hozzávalóit egy tálba tesszük, és robotgéppel krémesre kikeverjük.

2. A tésztát két nylon között 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd a kívánt formákat kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd 180 fokos sütőben, 10-15 perc alatt készre sütjük.

3. Amikor kihűltek a korongok, krémmel összeragasztjuk őket.

Száraz, hűvös helyen tároljuk. 10 napig is eláll.

Még több cikk és recept házigazdánktól itt> >> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss