Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós-fahéjas házi krémes

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát hagyjuk felengedni. Az átszitált kakaóport elkeverjük a fahéjjal, egy nagyobb méretű sütőpapírra szórjuk egy részét, majd ezen nyújtjuk ki a tésztalapot, hogy ráragadjon a kakaós fahéj.
  2. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben, 13-15 perc alatt megsütjük.
  3. A töltelékhez a tejszínből, az instant zselatinnal kemény habot verünk, s amikor már hab állagú hozzáadjuk a kétféle cukrot is. A mascarponét egy nagy tálban, fakanállal átkeverjük, majd finoman beleforgatjuk a felvert, cukros tejszínt is.
  4. A tölteléket 2 egyforma részre osztjuk, megtöltjük a lapokat. Néhány órára hideg helyre tesszük, majd kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss