Kakaós-fahéjas házi krémes

default user icon

Hozzávalók

  • 1 cs fagyasztott leveles tészta
  • 2 ek kakaópor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 4 dl tejszín
  • 3 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs instant zselatin

Elkészítés

    1. A tésztát hagyjuk felengedni. Az átszitált kakaóport elkeverjük a fahéjjal, egy nagyobb méretű sütőpapírra szórjuk egy részét, majd ezen nyújtjuk ki a tésztalapot, hogy ráragadjon a kakaós fahéj.
    2. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben, 13-15 perc alatt megsütjük.
    3. A töltelékhez a tejszínből, az instant zselatinnal kemény habot verünk, s amikor már hab állagú hozzáadjuk a kétféle cukrot is. A mascarponét egy nagy tálban, fakanállal átkeverjük, majd finoman beleforgatjuk a felvert, cukros tejszínt is.
    4. A tölteléket 2 egyforma részre osztjuk, megtöltjük a lapokat. Néhány órára hideg helyre tesszük, majd kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin