Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kakaós csiga - lépésről lépésre

default user icon

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg fehér liszt + a nyújtáshoz
  • 1 csipet só
  • 10 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • porcukor
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

    1. Egy kis tálkában elkeverjük a meglangyosított tejet, a kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk, és meleg helyen felfuttajuk.
    2. Egy keverőtálban elvegyítjük az átszitált lisztet és a sót.Hozzáadjuk a felfutott élesztős keveréket, és alaposan  összedolgozzuk. Hozzáadjuk a megolvasztott, langyosra hűtött vajat is, és összegyúrjuk.
    3. Letakarjuk a tésztát, és meleg helyen 30 percig kelesztjük. Liszetezett deszkán óvatosan átgyúrjuk át, majd letakarva további 30 percig kelesztjük
    4. A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagra nyújtjuk. ?Megkenjük a megolvasztott vajjal, majd megszórjuk a porcukorral elvegyített kakaóporral, és két oldalról felcsavarjuk a feléig.
    5. Felszeleteljük, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és lazán letakarva további 20 percig kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt készre sütjük.

      KAKAÓS CSIGA, AZ ÖRÖK KEDVENC >>> 

      PONT OLYAN LESZ, MINT A NAGYIÉ: KLASSZIKUS KAKAÓS CSIGA EGYSZERŰEN >>> 

      A 13 LEGFINOMABB CSIGA - A KAKAÓSTÓL A SONKÁSIG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin