Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós-diós szelet

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 18 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • Valamint:
  • 1/2 üveg savanykás lekvár (én saját készítésű almás-gyömbéres rebarbara lekvárt használok)
  • A diós krémhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál rum vagy rumaroma
  • A kakaós krémhez:
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál keserű kakaó
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • A díszítéshez:
  • dekorcukor

Elkészítés

Elkészítés: 4 tojássárgáját kikeverünk 20 dkg vajjal, 20 dkg cukorral. Hozzáadunk 18 dkg lisztet, fél csomag sütőport, továbbá 1 citrom reszelt héját, végül a felvert tojásfehérjét. Sütőpapiros tepsiben megsütjük 180 fokon 25-30 perc alatt.

A tésztát megkenjük pikáns lekvárral, lehet bármilyen savanykás ízű, pl. barack, alma, birsalma, rebarbara, szilva stb.

Száraz *krémet* keverünk 20 dkg darált dióból, 15 dkg porcukorból, 1 csomag vaníliás cukorból és 4 evőkanál rumból (aromából), majd villával elegyengetjük a tésztán.

Ezt követően 1 tojást, 3 evőkanál keserű holland kakaót, 10 dkg porcukrot, 20 dkg vajat habosra keverünk, majd kanalanként rákenjük a diós töltelékre.

Tetejére dekorcukrot szórunk, de akinek van kedve, csokimázat is kenhet rá.

Hűvös helyre tesszük 1-2 órára.

Ezek is érdekelhetnek

Friss