Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kakaós-diós kuglóf

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 50 dkg alma
  • 12 dkg dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 ek rum
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 1 ek porcukor

Elkészítés

    1. A diót durvára vágjuk, és egy evőkanálnyit félreteszünk belőle a díszítéshez. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk, és meglocsoljuk a rummal.
    2. A vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és fakanállal a vajkrémbe forgatjuk. Elvegyítjük benne a diót a kakaóval és a fahéjjal, végül pedig hozzáadjuk az almát is.
    3. Egy kivajazott, liszttel meghintett, 2,5 dl-es kuglófformába öntjük a masszát, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 90 percig sütjük. Pár perc pihentetés után rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Porcukorral és vágott dióval díszítjük, házi sárgabaracklekvárral tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin