Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós-diós kuglóf

120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót durvára vágjuk, és egy evőkanálnyit félreteszünk belőle a díszítéshez. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk, és meglocsoljuk a rummal.
  2. A vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és fakanállal a vajkrémbe forgatjuk. Elvegyítjük benne a diót a kakaóval és a fahéjjal, végül pedig hozzáadjuk az almát is.
  3. Egy kivajazott, liszttel meghintett, 2,5 dl-es kuglófformába öntjük a masszát, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 90 percig sütjük. Pár perc pihentetés után rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Porcukorral és vágott dióval díszítjük, házi sárgabaracklekvárral tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek