Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós-diós csiga (tojásmentes)

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • A diós töltelékhez:
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A kakaós töltelékhez:
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • A tészta lekenéséhez:
  • 1 evőkanál olaj
  • A csigák locsolásához:
  • 1 dl forró tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a porcukorral és a sóval, a megkelt élesztőt hozzáöntjük, a megmaradt langyos tejjel jól kidagasztjuk, majd hozzáadjuk a langyos olvasztott vajat, és szép szálasra kidolgozzuk. Addig dagasztjuk, míg az edény falától elválik. Kelesztőtálba tesszük, majd duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát két részre vágjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, lekenjük olajjal, az egyiket a diós töltelékkel, a másikat a kakaós töltelékkel egyenletesen megszórjuk. Felsodorjuk, mint a bejglit, és 1,5 cm vastagra szeleteljük.

A csigákat olajjal kikent tortaformába rakosgatjuk szorosan, a csigák így felfelé növekszenek. Olajjal a csigák külső részét egy ecsettel lekenjük.

190 fokra bekapcsoljuk a sütőt, és a még hideg sütőbe tesszük, így addig is kel a tészta, míg a sütő bemelegszik. Sütés közben fóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen a teteje. Amikor eléri a hőfokot, kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütés végén forró vaníliáscukros tejjel meglocsoljuk, és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe.

Megjegyzés

Nagyon finom lett. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss