Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós csiga

MME MME
40 4.6/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 8-10 dkg kakaópor
  • 10-15 dkg cukor
  • A tetejére:
  • 5 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral simára keverjük és felfuttatjuk.

Közben 20 dkg margarint 10 dkg liszttel összemorzsolunk. A tésztát téglalap alakúra formázzuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

A megmaradt lisztet összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, a cukorral, a tejjel, a tojássárgákkal és a megmaradt margarinnal. Langyos helyen 40-50 percig kelesztjük.

Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtuk, a közepére helyezzük a margarinos tésztát, és összehajtohatjuk. Kinyújtuk, majd ismét hajtogatjuk.

Végül fél centi vastag lappá nyújtuk. Megszórjuk a cukros kakaóporral, és úgy csavarjuk össze, mint a rétest. Olvasztott vajba márott késsel egy centi vastag szeleteket vágunk belőle, és lapjára fektetve tesszük a vajazott tepsibe. Az oldalát megkenjük olvasztott vajjal, a tetejét pedig a felvert tojással.

Forró sütőben megsütjük, végül a forró tésztákat a tejjel meglocsoljuk.

A mélyhűtőben jól tárolható a már megsült tészta. Kb. 20-25 db lesz belőle.

Megjegyzés

A végén érdemes forralt, vaníliás cukros tejjel locsolni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss