Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kakaós csiga

default user icon
40 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 8-10 dkg kakaópor
  • 10-15 dkg cukor
  • A tetejére:
  • 5 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 dl tej

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral simára keverjük és felfuttatjuk.

    Közben 20 dkg margarint 10 dkg liszttel összemorzsolunk. A tésztát téglalap alakúra formázzuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

    A megmaradt lisztet összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, a cukorral, a tejjel, a tojássárgákkal és a megmaradt margarinnal. Langyos helyen 40-50 percig kelesztjük.

    Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtuk, a közepére helyezzük a margarinos tésztát, és összehajtohatjuk. Kinyújtuk, majd ismét hajtogatjuk.

    Végül fél centi vastag lappá nyújtuk. Megszórjuk a cukros kakaóporral, és úgy csavarjuk össze, mint a rétest. Olvasztott vajba márott késsel egy centi vastag szeleteket vágunk belőle, és lapjára fektetve tesszük a vajazott tepsibe. Az oldalát megkenjük olvasztott vajjal, a tetejét pedig a felvert tojással.

    Forró sütőben megsütjük, végül a forró tésztákat a tejjel meglocsoljuk.

    A mélyhűtőben jól tárolható a már megsült tészta. Kb. 20-25 db lesz belőle.

Megjegyzés

A végén érdemes forralt, vaníliás cukros tejjel locsolni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

FarkasLilla
A legelső kelt tésztám, és mégis tökéletes lett! Nagyon szép, finom, és nem folyt ki a kakaó sem! Biztosan elkészítem még. Köszönöm a receptet!
rena61
Ma megsütöttem én is nagyon finom lett!!! :-) Egy-két dolgon változtatni kell vagy kevesebb tejjel vagy több liszt kell hozzá. (a kakaóporhoz több cukor kell) De amúgy jó recept! Köszönöm!
SZG Anita
Nagyon finom! Nekem 25 db lett, és alig bírtam abbahagyni az evést, hogy maradjon a többi családtagnak is! ;-)
zsiráf83
Elsőre tökéletes lett! Mint amilyet a pékségekben lehet kapni! A felét fahéjas cukorral töltöttem!
lindahorak
Már több éve hogy emlentettem és készítem is ezt a receptet, nem vagyok nagy sütős de ez mindig sikerül, ajánlom mindenkinek!!!
cukorfalocska
ez tényleg szuper :) nagyon szép lett és finom!! mi kell még?!
vfruzsina
Már rengetegszer csináltam és Isteni!:) Igaz, mást nem is próbáltam, mert ezt csináltam először és azóta is csak ezt sütöm! Imádja az egész család! Fahájas változatban is szoktam csinálni, hiszen a testvérem azt szereti!:) kicsit időigényes, de megéri!!
hublikibolya
Szuper jó recept!!! Semmin nem változtattam ,isteni finom lett!!!!!!!!!!!!!!!
Iwikee
Nagyon jók lettek a csigabigák, nagy sikere volt. Nekem egykét dolgon változtatnom kelett de egyébként tényleg a szupi recept :)
markusmonca
Sziasztok! Légkeveréses sütőben mennyi ideig kell sütni és milyen hőfokon? Ha fahéjas töltelékkel készíteném, akkor is locsoljam meg tejjel? Köszönöm!!!

Hasonló Receptek

Magazin