Kakaós csiga

default user icon
40 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 8-10 dkg kakaópor
  • 10-15 dkg cukor
  • A tetejére:
  • 5 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 dl tej

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral simára keverjük és felfuttatjuk.

    Közben 20 dkg margarint 10 dkg liszttel összemorzsolunk. A tésztát téglalap alakúra formázzuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

    A megmaradt lisztet összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, a cukorral, a tejjel, a tojássárgákkal és a megmaradt margarinnal. Langyos helyen 40-50 percig kelesztjük.

    Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtuk, a közepére helyezzük a margarinos tésztát, és összehajtohatjuk. Kinyújtuk, majd ismét hajtogatjuk.

    Végül fél centi vastag lappá nyújtuk. Megszórjuk a cukros kakaóporral, és úgy csavarjuk össze, mint a rétest. Olvasztott vajba márott késsel egy centi vastag szeleteket vágunk belőle, és lapjára fektetve tesszük a vajazott tepsibe. Az oldalát megkenjük olvasztott vajjal, a tetejét pedig a felvert tojással.

    Forró sütőben megsütjük, végül a forró tésztákat a tejjel meglocsoljuk.

    A mélyhűtőben jól tárolható a már megsült tészta. Kb. 20-25 db lesz belőle.

Megjegyzés

A végén érdemes forralt, vaníliás cukros tejjel locsolni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Farkas Lilla 11 hónappal ezelőtt
A legelső kelt tésztám, és mégis tökéletes lett! Nagyon szép, finom, és nem folyt ki a kakaó sem! Biztosan elkészítem még. Köszönöm a receptet!
rena61 1 évvel ezelőtt
Ma megsütöttem én is nagyon finom lett!!! :-) Egy-két dolgon változtatni kell vagy kevesebb tejjel vagy több liszt kell hozzá. (a kakaóporhoz több cukor kell) De amúgy jó recept! Köszönöm!
Gottvald Anita 2 évvel ezelőtt
Nagyon finom! Nekem 25 db lett, és alig bírtam abbahagyni az evést, hogy maradjon a többi családtagnak is! ;-)
Tompos Anna 3 évvel ezelőtt
Elsőre tökéletes lett! Mint amilyet a pékségekben lehet kapni! A felét fahéjas cukorral töltöttem!
Linda 3 évvel ezelőtt
Már több éve hogy emlentettem és készítem is ezt a receptet, nem vagyok nagy sütős de ez mindig sikerül, ajánlom mindenkinek!!!
Fördös Enikö 3 évvel ezelőtt
ez tényleg szuper :) nagyon szép lett és finom!! mi kell még?!
Fruzsina 4 évvel ezelőtt
Már rengetegszer csináltam és Isteni!:) Igaz, mást nem is próbáltam, mert ezt csináltam először és azóta is csak ezt sütöm! Imádja az egész család! Fahájas változatban is szoktam csinálni, hiszen a testvérem azt szereti!:) kicsit időigényes, de megéri!!
hublik ibolya 4 évvel ezelőtt
Szuper jó recept!!! Semmin nem változtattam ,isteni finom lett!!!!!!!!!!!!!!!
Ivett 4 évvel ezelőtt
Nagyon jók lettek a csigabigák, nagy sikere volt. Nekem egykét dolgon változtatnom kelett de egyébként tényleg a szupi recept :)
markusmonca 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Légkeveréses sütőben mennyi ideig kell sütni és milyen hőfokon? Ha fahéjas töltelékkel készíteném, akkor is locsoljam meg tejjel? Köszönöm!!!

Hasonló Receptek