Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós csiga tortaformában sütve

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg olvasztott margarin
  • 3 dkg kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • 4 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici só
  • 2,5-3 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • A lekenéshez:
  • olaj
  • A tészta öntözéséhez:
  • 1 dl forró tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit, és kézzel megdagasztjuk. Konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük.

A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal lekenjük, a cukorral összekevert kakaóval lehintjük. Feltekerjük, mint a beiglit.

1,5 cm-es darabokat vágunk, és 28 cm-es torta formába tesszük szorosan egymás mellé.

Hideg sütőbe toljuk, bekapcsoljuk, míg melegszik a sütő, addig is kel a tészta. Szép aranybarnára sütjük. Sütés közben a cukrokkal elkevert forró tejjel meglocsoljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss