Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit, és kézzel megdagasztjuk. Konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal lekenjük, a cukorral összekevert kakaóval lehintjük. Feltekerjük, mint a beiglit.
1,5 cm-es darabokat vágunk, és 28 cm-es torta formába tesszük szorosan egymás mellé.
Hideg sütőbe toljuk, bekapcsoljuk, míg melegszik a sütő, addig is kel a tészta. Szép aranybarnára sütjük. Sütés közben a cukrokkal elkevert forró tejjel meglocsoljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre