Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Hol kapni a legjobb kakaós csigát, ha nincs időnk sütni?

Közeleg az iskolaidőszak ismét, ezen felbuzdulva kezdtük el keresni a legjobb kakaós csigát. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy milyen fajtával felpakolva eresztjük útnak az ifjúságot.

Célkeresztünkbe a bolti verziók kerültek, melyeket a legtöbb helyen megtalálhatunk. A különleges, prémium pékségek ebből a körből most kimaradtak (de kommentben várjuk a lelőhelyeket). A teszt során grammra pontosan lemértük őket, illetve vizsgáltuk a csigák átmérőjét is, hogy biztosra tudjuk, melyiket kell a gyereknek adni, ha szeretnénk, hogy a tarkóját is összekenje a tízórai során.

ÉTTEREMBE MENNÉL? RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT! >>> 

Mindegyiket igyekeztünk viszonylag nyitáshoz közeli időpontban beszerezni, egyiket sem zárás előtt raboltuk el, amikor már nagyobb az esélye, hogy nem a legfrissebb példányok vannak kirakva.

CBA

Tapintás során már egy picit száraznak tűnik, aminek mellékhatása, hogy pereg a tésztája. Ez érezhetően leveles tészta. Az illata alapján a csokibevonó jut eszünkbe, ami nem túlságosan kellemes.

Kóstolva marad a kissé száraz hatás, a tészta folyamatosan töredezik. A kakaó íze eléggé vacak, de emellé még kegyetlenül édes is. A kakaó íze nagyon sokáig dolgozik szánkban, sajnos ez pont nem az, amit sokáig szeretnénk élvezni.

Adatok: 14 cm, 124 gramm, 99 Ft

TESZT! MELYIK KONZERV ŐSZIBARACKBEFŐTT AZ, AMELYIKKEL NEM RONTJUK EL A SÜTINKET? >>> 
Update1

Update atyánk üzleteiben természetesen kapható kakaós csiga, ami rostokban különösen gazdag - az eladók elmondása szerint. Illatra érzünk benne egy jelentős kókuszos beütést, ami kicsit el is nyomja a kakaó illatát.

Kóstolva a tészta meglepően tömör, de talán egy percet még sülhetett volna. Ízében is ott dolgozik végig a kókusz, amitől olyan lesz, mint egy könnyed karácsonyi süti. A kakaós rész eléggé háttérbe szorul. Édessége egészen kimért, nincsen agyoncukrozva vagy édesítőzve.

Adatok: 10 cm, 77 gramm, 235 Ft

Fornetti

Korrekt kakaós illat árad belőle, kifejezetten kellemes. Kóstolva a tészta kicsit édes és puha, ami talán a csokinak is köszönhető, ahogy enyhén átáztatta.

Ízében a kakaó csak a második hullámmal érkezik. Összességében korrekt, nem száraz szerencsére. Egyedül a kakaó-tészta arányon módosítanánk egy kicsit, természetesen az előbbi javára.

Adatok: 13 cm, 118 gramm, 199 Ft

A LEGDRÁGÁBB VOLT A LEGPOCSÉKABB! HAMBURGEREKET KÓSTOLTUNK A SZIGETEN >>> 
Penny

Különösebben extra illat ebből sem érződik ki, egy átlagos csokis lendület, de semmi több. Kóstolásnál kiderül, hogy a tészta tökéletesen légies, szinte elolvad az ember szájában.

Kicsit sem száraz, morzsálódni egyáltalán nem hajlandó. A kakaó kicsit háttérszereplő, a picit édes tészta karakteresebb szerepet kapott benne, azaz ebbe is több kakaót kéne tölteni.

Adatok: 10,5 cm, 73 gramm, 79 Ft

Aldi

A mezőny egyetlen porcukrozott versenyzője. Ezt alapból így árulják, felturbózva. Az illatán semmit nem érezni, kóstolásnál pedig az első, amit megérzünk a cukor.

A kakaó nagyon-nagyon haloványan fedezhető fel benne, az édesség mindent elnyom. A tészta a közepe felé mintha nyers maradt volna pár foltban, de lehet, csak a töltelék áztatja át ilyenre.

Adatok: 11,5 cm, 101 gramm, 99 Ft

VAJTESZT: AZ EGYIK TEAVAJ KIMAGASLIK A MEZŐNYBŐL! >>> 
Lidl

Az illata meglepően üres, annak ellenére, hogy látványra mintha csurig lenne töltve kakaóval. Kóstolva megjön a csoki, ami kicsit serceg és ropog főleg, ha az aljánál kóstoljuk, ahol a tepsivel randizott.

Ízre a csoki a rémes bevonó fajta. Valamiért veszettül csillog a kakaó, talán nagyon olajos lenne?

Adatok: 11 cm, 97 gramm, 99 Ft

SPAR

Illatozva ez sem éppen meggyőző, mivel csak nagyon haloványan érezzük benne a kakaót. Kóstolva nem is a kakaó okozza a meglepetést, hanem a tészta. Olyan, mint egy croissant édes és puha állaggal.

Ettől eltekintve egészen finom. A tészta közepesen tömör, remekül tartja magát.

Adatok: 13 cm, 105 gramm, 99 Ft

CITROMOS SÖRÖKET TESZTELTÜNK - SZERINTÜNK EZEKET IGYÁTOK! >>> 
Tesco

De ja vu érzést kelt az emberben, főleg, ha a csiga metszetét figyeli. Kísértetiesen hasonlít a Lidl verziójára. Illata alapján semmit nem érzünk, nagyon félénk. Kóstolva megtudjuk róla, hogy a tésztája légies, viszont eléggé száraz.

Előszeretettel robban atomjaira, de végül is a gyerek legalább megeteti az iskolahangyákat is. A tészta édes, a kakaó eléggé csokibevonós jellegű, de szerencsére sokat nem tettek bele.

Adatok: 12,5cm, 97gramm, 91 Ft

Lipóti

Ránézésre akaratlanul is bizakodni kezdünk, mivel a kakaó étvágygerjesztően és vastagon tekeredik a tészta között. Az illata kellemes csokit kínál az orrunknak, ami mellett egy csepp édességet érzünk még. A tészta kellemes, könnyed és puha.

Enyhe fahéjasság felüti a fejét, de gyanús, hogy ez a pultszomszéd csigának hagyatéka rajta csupán. A csoki íze hibátlan, de egészében a kakaós csiga élmény is szinte tökéletes. Adagra bitang, ezzel ellesz a gyerek pár órán át az tuti, persze hacsak nem Sumo birkózót akarunk nevelni belőle.

Adatok: 13cm, 125gramm, 199 Ft

BOLTI MEGGYSZÖRPÖKET TESZTELTÜNK, MUTATJUK, MELYIKET ÉRDEMES MEGVENNI! >>> 
Ítélet

A nagy kakaóscsiga-versenyben szívünk szerint az első 3-4. helyezettet ajánlanák. Az arany kétség nélkül a Lipóti pékségből beszerzett példányé. Igaz, kicsit drágább, de tökéletesen megéri ezt a többletet. Az Update1 a kókuszos csavarral mindenképpen egyedi, de amúgy a tésztája egészen szuper. A Fornetti egy erős átlagos, ami hozza a kakaós csigától elvártat.

A szégyenfalra a héten a CBA, a Tesco és az Aldi forrásból beszerzett csigák kerültek fel. Ezeknél a kakaó nem túl finom, ha egyáltalán érezzük őket. A Spar csigája inkább egy csokis croissant, de amúgy nem rossz.

Toplista

1. Lipóti
2. Update1
3. Fornetti
4. Penny
5. Spar
6. Lidl
7. Cba
8. Tesco
9. Aldi

Ezek is érdekelhetnek

Friss