Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós csiga puha, túrós tésztával

45 perc
egyszerű
olcsó
14 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 0,5 dl tej
  • 5 ek olaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 3 ek vaj (olvasztott)
  • 4 ek porcukor (púpos)
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)

Elkészítés

  1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat.
  2. Ezután kézzel beledolgozzuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, majd összegyúrjuk.
  3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra (kb. 5 mm vastagra) és az olvasztott vajjal vagy olajjal egyenletesen lekenjük.
  4. A kakaós-porcukrot keveréket egyenletesen rászitáljuk a tésztára, feltekerjük és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-11 percig sütjük légkeveréses sütőben.

Megjegyzés

Nem érdemes túl pirosra sütni, mert előfordulhat, hogy akkor egy kicsit kérgesebb lesz és nem lesz annyira puha. Inkább maradjanak fehérebbek a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom puha marad, és nem szárad ki belőle a töltelék. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss