Elkészítés: 2 dl tejben elkeverünk 2 evőkanál cukrot, és ebben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat 6 evőkanál cukorral fehérre habosítjuk, és 4 dl tejet, 20 dkg olvasztott vajat, valamint 2 dl olajat hozzákeverünk. A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük benne a sót. Ha felfutott az élesztő, hozzákeverjük a tojásos-tejes-vajas keverékhez, majd ebbe beleforgatjuk a lisztet. Fényes labdát gyúrunk belőle (amely az edényhez már nem tapad, de a kezünkhöz még enyhén igen), majd 2-3 órát kelesztjük.
Ha megkelt (nekem ki szokott púposodni a kelesztőtálból), 4 felé vágjuk, átgyúrjuk a darabokat.
Az egyik golyóbist 3 mm magas négyszögletes formára nyújtjuk, és megkenjük 0,4 dl olajjal. Erre rászórunk 8 evőkanál cukrozott kakaót, majd erre 4 evőkanál cukrot. A tésztát feltekerjük, és 4 cm vastag szeletekre vágjuk.
A szeleteket elfektetve, egymástól kb. 2 cm-re vajazott vagy olajozott tepsibe tesszük, és alul-felül sütéssel 250 fokon 10-15 percig sütjük. A másik három golyóbissal ugyanígy járunk el.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre