Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojások sárgájával, a csipet sóval és annyi langyos tejjel (nálam ez 3/4 bögre volt), hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk. Utána beledolgozzuk az olajat. Lisztezett tálba tesszük a tésztát, s liszttel meghintjük. Majd ezek után 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megöntözzük az olvasztott vaj felével, majd megszórjuk a kakaós porcukorral, és feltekerjük. Éles késsel 1,5 ujjnyi vastag szeleteket vágunk, zsírozott tepsibe helyezzük, egymástól kis távolságra. Megkenjük őket a maradék vajjal, és a hideg sütőbe toljuk. /Azért, hogy a felmelegedés alatt is keljenek kissé./
Mikor már majdnem kész, a vaníliás cukorral ízesített tejjel megöntözzük, és pár percig még sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre