Kakaós csiga III.

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojássárga
  • 1 kocka élesztő
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 2,5 dl langyos tej az élesztő felfuttatásához + egy pici cukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 14 dkg porcukor + 2 csomag vaníliás cukor
  • 10-15 dkg vaj
  • 3-4 teáskanál kakaó (Mozart)

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, dagasztjuk, majd 3/4 órát meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. Megkenjük a töltelékkel (ennek hozzávalóit egyszerűen addig keverjük, amíg kenhető-habos lesz), feltekerjük, és éles késsel 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy közepes nagyságú, magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk, és a csigákat egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne. A tetejüket tojássárgával megkenjük, és 1/2 óráig kelesztjük. Ez idő alatt bizony a csigák összenőnek. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk 2 dl meleg tejszínnel, amit 5 dkg cukorral édesítünk. Végül 10 percig takarékon sütjük, ettől lesz foszlós. Langyosan tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mariann 2 évvel ezelőtt
Ez a kedvenc kakaós csiga receptem!!! Már nagyon sokszor elkészítettem, és igaz, hogy küllemre nem lett pont olyan, mint a bolti, de az ízüket össze sem lehet hasonlítani!! (Mióta ettem \"hazait\", azóta rendre csalódok a boltiakban xD) Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy próbálja ki! Köszönetem a receptért!!! :)
Gruber Zita 3 évvel ezelőtt
Isteni szuper recept!
Váraljai Anita 3 évvel ezelőtt
Tegnap sütöttem meg, és valami mennyei lett! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Köszönöm a receptet! :)
Rommie 3 évvel ezelőtt
Én egy tasak élesztőport használtam hozzá. Nagyon fincsi és puha lett, a család fél nap alatt eltüntette.
nincs 3 évvel ezelőtt
Mennyi az egy kocka eleszto szaraz elesztolen? Itt nemlehet frisset kapni csak ilyen kis zacskos szarazat. En szeretnem ezt megsutni.
N. Ambrus Orsolya 5 évvel ezelőtt
Kedves zoomy86! Köszi a kérdést! Ha egyszer egészségesen is el lehet készíteni egy sütit, akkor miért ne (t)egyem? :) Szerintem (és a családom szerint is) így még finomabb, sőt olcsóbb is hosszú távon (megspórolok néhány fogászati és kórházi kezelést...). Ja, és ezek nem biotermékek, amiket írtam. Épp most készítettem kókuszkockát hasonló módszerrel, ezt a kakaós csigát meg vagy tízszer sütöttem már, folyton követelik. :)) Jó étvágyat mindenkinek!
Kolonics Andrea 5 évvel ezelőtt
Kedves naorsi! Lehet hogy én vagyok kötekedő, és nem akarlak bántani, de ha mindent ennyire bioizékkel helyettesítesz, akkor minek sütit enni? Az allergia vagy intolerancia bizonyos dolgok iránt még érthető, de ha mindent kihagysz belőle, amitől egy süti süti, akkor inkább ne süss... Szerintem. A recept amúgy jól hangzik :) (az eredeti, nem a bio-trutyis)
N. Ambrus Orsolya 5 évvel ezelőtt
Éppen most eszem. :) Azt hiszem, nálunk is kedvenc lesz. Ha valaki fogyózik, vagy csak egészségesebben szeretné elkészíteni, (én is így csináltam), akkor ezeket használja: margarin helyett kókuszzsír, (por)cukor helyett xilit és stevia keveréke (vagy méz), vaníliás cukor helyett 1 vaníliarúd kikapart belseje, csak fehérliszt helyett 1/3 graham, 1/3 kukorica és 1/3 finomliszt, csak kakaó helyett fele karobpor, fele kakaó, tej helyett vegimilk por vagy kókusztejpor. Így már lesz benne némi rost és értékes tápanyag is. :))
Ruzsinszki Tímea 5 évvel ezelőtt
Ezt a receptet tényleg érdemes kipróbálni, nagyon finom! A tejszíntől tényleg szuper foszlós és puha lesz. Én egyetlen hibát vétettem, nyuszis kakaóval csináltam (kifogyott a normál) és ezért hiányzott az a kis kesernyés mellékíz, amit a holland kakaó biztosít. De így is nagy sikert aratott. Köszi Mirza!
Berendiné Simkó Enikő 5 évvel ezelőtt
Nagyon nagyon finom lett,sok receptet kipróbáltam már de ez a favorit!! Köszi!

Hasonló Receptek

Magazin