Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kakaós csiga burgonyás tésztából

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 35 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 60 dkg burgonya
  • A töltelékhez:
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg cukrozott kakaópor
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítés

    1. A lisztet egy tálba átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a korábban cukrozott langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrokat és a tojást. A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, majd kihűtve a lisztes adalékhoz keverjük. Jól összegyúrjuk, és kb. 1- 1,5 órán át langyos helyen kelesztjük.
    2. Amikor a tészta duplájára kelt, 2 részre vágjuk. Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a cukorral elkevert kakaópor felével, és óvatosan feltekerjük. Az így kapott tekercset megkenjük tojással, majd kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A másik tésztával ugyanígy járunk el.
    3. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

    KLASSZIKUS KAKAÓS CSIGA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin