Elkészítés: Meglangyosítjuk a tejet, felfuttatjuk benne az élesztőt.
Összedolgozzuk a tésztához a hozzávalókat a felfuttatott élesztővel, fél óráig kelesztjük.
A tésztát kétfelé vesszük. Az egyik tésztát 5 részre osztjuk, és tányér nagyságúra nyújtjuk mind az 5 tésztát, a legutolsót kicsit nagyobbra, hogy befedje az összeset. Egymásra tesszük, és a tésztákat megkenjük csokis krémmel, amit vajból, kakaóporból, cukorból készítünk. Éles késsel 8 részre vágjuk úgy, hogy a szélétől kb. 1 cm maradjon. A közepétől kiindulva kihajtjuk a szirmokat. A közepe kerek lesz, amibe a másik 5 lap kerül.
A másik tésztát már 6 részre osszuk, mivel az utolsó lesz a közepe. Ha az 5 tésztát kinyújtottuk, behelyezzük az üres részbe, és szintén 8 részre vágjuk, hogy a szirmok a nagy szirmok közepére essenek. Kihajtjuk a kicsi szirmokat. A 6. tésztát kinyújtjuk, és az üres részbe tesszük. 20-25 percig kelesztjük.
Megkenjük tojással, megszórjuk cukorral, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre