Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaókrémes kosárkák

default user icon
MME
60 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • 30 darabhoz:
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1/2 tk reszelt citromhéj
  • A krémhez:
  • 5 dkg kakaópor
  • 20 dkg vaj
  • 4 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek rum
  • 15 dkg meggylekvár
  • 30 db rumos meggy

Elkészítés

1.

Átszitáljuk a lisztet a vaníliás cukorral és a porcukorral. Összedolgozzuk a felkockázott vajjal, a tojássárgájával és a reszelt citromhéjjal, majd 30 percre hűtőbe tesszük.

2.

A masszából hengert formázunk, majd három egyenlő részre vágjuk. A harmadokat tíz darabra vágjuk, és apró kosárkaformákba nyomkodjuk. 180 fokos sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük, majd kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni.

3.

A krémhez összekeverjük a kakaót egy evőkanál forró vízzel. Hozzákeverjük a puha vajat, a porcukrot, a cukrot és a rumot. A kosárkákat megtöltjük a krémmel. 1-1 szem rumos meggyel díszítjük őket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss