Kakaókrémes csiga

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg gluténmentes liszt (Schär Mix B lisztkeverék)
  • 3 dkg friss élesztő
  • 3 ek cukor
  • 3 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • 15 dkg lágy margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl langyos tej
  • 1 ek porcukor

Elkészítés

    1.

    Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, a puha margarint és a lisztet. Alaposan kidolgozzuk és 30-40 percen át langyos helyen kelesztjük.

    2.

    Meglisztezett felületen, lisztezett nyújtófácal kb 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, közben télalapformára alakítjuk.

    3.

    A kakaókrém elkészítéséhez a margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. Ezzel a krémmel egyenletesen bekenjük a tésztát, majd feltekerjük.

    4.

    1 cm szélesre daraboljuk, amit kimargarinozott tepsibe állítunk egymástól nagyjából egyforma távolságra, úgy, hogy helyet biztosítunk további kelesztésnek.

    5.

    50 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol tovább 10 percig kelesztjük, majd 170-180 fokon sütjük.

    6.

    Ha már megsült, kivesszük a tepsit és a még forró csigák tetejét langyos tejjel megkenjük, majd porcukorral díszítjük.

Megjegyzés

Sókiné Hajdara Ágota: Gluténmentes finomságok - recepteskönyv, SpringMed Kiadó Kft.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások