Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, a puha margarint és a lisztet. Alaposan kidolgozzuk és 30-40 percen át langyos helyen kelesztjük.
Meglisztezett felületen, lisztezett nyújtófácal kb 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, közben télalapformára alakítjuk.
A kakaókrém elkészítéséhez a margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. Ezzel a krémmel egyenletesen bekenjük a tésztát, majd feltekerjük.
1 cm szélesre daraboljuk, amit kimargarinozott tepsibe állítunk egymástól nagyjából egyforma távolságra, úgy, hogy helyet biztosítunk további kelesztésnek.
50 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol tovább 10 percig kelesztjük, majd 170-180 fokon sütjük.
Ha már megsült, kivesszük a tepsit és a még forró csigák tetejét langyos tejjel megkenjük, majd porcukorral díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre