Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaóhabos képviselőfánk

75 perc
mester
megfizethető
6 adag

Elkészítés

1.

Tegyük lábasba a felkockázott margarint, 200 ml vizet, a cukrot, valamint a sót, és közepes lángon melegítsük össze. Szórjuk belel a lisztet, és gyors mozdulatokkal keverjük addig, amíg a massza el nem válik az edény falától. Ekkor húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni. Azután robotgép segítségével, egyenként dolgozzuk bele a tojásokat. Akkor jó, ha sűrű, nokedli állagú tésztát kapunk.

2.

Helyezzünk a sütő aljába egy vízzel félig megtöltött, nagyobb sütőtálat, és melegítsük elő a készüléket 180 fokra. Töltsük a masszát csillagcsöves habzsákba, és nyomjunk belőle nagyobb diónyi halmokat sütőpapírral leterített sütőlemezre. Hagyjunk közöttük elegendő távolságot, mert sütés közben nőni fognak! Süssük a süteményeket 180 fokon 20 percig, majd 160 fokon további 10 percig. Közben ne nyissuk ki a készülék ajtaját, különben a fánkok összeesnek! Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, támasszuk ki az ajtaját egy fakanállal, és hagyjuk benne kihűlni a sütiket.

3.

Éles késsel vágjuk le a fánkok tetejét. A kakaóhabhoz keverjük simára a kakaóport egy kevés tejszínnel. A többi tejszínt verjük félkeményre, majd adjunk hozzá egy kevés cukrot, valamint a kakaóporos tejszínt, és így verjük kemény állagú habbá. Kanalazzuk csillagcsöves habzsákba, töltsük meg vele a sütemények alsó felét, végül tegyük vissza a kalapjukat. Egy kevés porcukorral és kakaóporral megszórva tálaljuk.


A fánkokat mindig adagonként, bő, forró olajban süssük ki. Ám ha túl forró, a süti külső része hamar megsül, a belseje azonban nyers marad, ellenkező esetben pedig a tészta túl sok olajat fog magába szívni. Dobjunk bele egy kis lecsípett tésztadarabot, így ellenőrizhetjük, hogy megfelelő-e a hőmérséklete.

Ezek is érdekelhetnek

Friss