Részletes receptkereső »
  •  
  • Bonafarm  
  •  
  •  

RECEPT

« vissza

Kajszibarack dzsem

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kajszibarack dzsem

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 41
  • Elküldve: 17

Hozzávalók:

  • 10 darab 7,2 dl-es csavaros üveghez:
  • 8 kg nagyszemű kajszibarack
  • 4 kg finomított kristálycukor (ízléstől függően kg-ként 40-60 dkg cukor)
  • Natrium-benzoát

Elkészítés:

A megmosott barackot tésztaszűrőbe teszem, és adagonként forrásban lévő vízbe tartom kb. 20-30 másodpercig, a héját egy pillanat alatt lekapom. Kimagozom, és egy nagy 15 literes űrtartalmú edénybe gyűjtöm. Közben megszórom a cukorral, a végén összekeverem, letakarom, és 12 órát hagyom, hogy a cukor elolvadjon rajta. (Közben nem kell kevergetni, mert a barack oxidálódik, és barnul a teteje!)

Másnap erős lángon kevergetve felfőzöm, amikor forr, a levéből kimerek kb. 1,5 litert (nagyon finom vízzel hígítva a nyári melegben), és erős lángon rotyogatom (épp csak ne pöfékeljen, fröcsköljön) a forrástól számított 20-25 percig, közben a habja nagyját leszedem, majd forrón az előkészített üvegekbe merem.

Tetejére fátyolnyi tartósítót teszek – a biztonság kedvéért, télen felbontás után sem romlik!) majd frissen tartó fóliával lefedem és a csavaros tetőt szorosan rátekerem.

Az üvegeket hűtőtáskába teszem, és szárazdunsztban hagyom kihűlni, min. 24 órát. (Takaróval is több rétegben letakarom, mert a legfontosabb, hogy minél hatékonyabban dunsztolódjon.)

Megjegyzés:

Több módszert kipróbáltam már, a fejre állítós és a húsdarálón héjastól ledarált eljárásokat, mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Nekem ez a módszer bevált, mert nem kell órákig főzni, mégis megfelelő sűrűségű, szép világos színű, és tutira elálló lesz a dzsem.
Amikor kedvező a baracktermés, érdemes többet eltenni, mert évekig eláll!

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

gaby53 receptjeiből:
Sertésragu rizibizivel
Bevert pikáns tojásleves
Zöldségleves burgonyagombóccal
Diós-mazsolás pite
Lusta túrós süti
Zellerkrémleves pirított zsemlekockákkal
Foszlós kakaós-mazsolás kalács
Almás vargabéles almamártással
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Tejberizs, gyümölcsrizs, felfújt
Tej és rizs az alapja mindhárom desszertnek, egyszerű és kiadós, ízlésünk szerint gazdagítható nem csak belevalókkal, de tálaláskor különféle öntetekkel is!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Káposztakrémleves bacon-chips-szel Káposztakrémleves bacon-chips-szel
Sült töltött tojás Sült töltött tojás
Krémsajtos-erdeigyümölcsös csokoládékehely Krémsajtos-erdeigyümölcsös csokoládékehely
Tárkonyos őzraguleves Tárkonyos őzraguleves
Villámgyors almás muffin Villámgyors almás muffin
Babos-lecsós tészta Babos-lecsós tészta
Sárgarépás-sajtos sült burgonya Sárgarépás-sajtos sült burgonya
Fűszeres sütőtökkrémleves répachips-szel Fűszeres sütőtökkrémleves répachips-szel
Kókuszos-csokoládés pohárkrém Kókuszos-csokoládés pohárkrém
Pani Walewska (lengyel sütemény) Pani Walewska (lengyel sütemény)
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123175_tortilla-110.jpg Mi lehet lepény, lap és chips? A tortilla!

Attól függően, hogy melyik országban esszük, a tortilla lehet magas burgonyás lepény, lapos, feltekerhető lepény vagy ropogós,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123158_thai-curry-110.jpg Kókusztejes zöldségcurry thai stílusban

A különféle curryk a dél-ázsiai konyhák nagyszerű fogásai. Hideg időben pedig az ember sokszor vágyik valami fűszeres, melengető,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123165_receptverseny-110.jpg Karácsonyi receptverseny!

Advent és karácsony környéke a legizgalmasabb időszak a konyhában. Tervezgetünk, sütünk, kipróbálunk, tesztelünk, hogy az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/93000/93453_huvelyes_nyito.jpg Csicseriborsó, bab, lencse…

Gyerekkorunkban sokat énekeltünk róluk, és rendszeresen ettünk belőlük az oviban. Felnőttként azonban méltatlanul elfelejtjük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123132_almas-pite110.jpg Nagymama almás pitéje

– Mamma, olyan jó illatod van! - szaglászott körülöttem a nyolc éves fiam. – Komolyan? Szerintem füstszagom van,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123123_kollegista-konyha-110.jpg Kezdő konyha kollégistáknak

A kollégiumi lét egyik sarkalatos pontja a változatos étkezés megvalósítása. Ennek akadálya nem minden esetben a frissen önállóvá…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123119_bonduelle-110.jpg A gyors és egészséges ételvariációk titka

Veled is előfordult már, hogy szívesen főztél volna valami finomat, de idő hiányában inkább a szendvicsnél maradtál? Ha gyors és…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept