Részletes receptkereső »
  •  
  •  
  •  
  •  


RECEPT

« vissza

Kajszibarack dzsem

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kajszibarack dzsem

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 41
  • Elküldve: 17

Hozzávalók:

  • 10 darab 7,2 dl-es csavaros üveghez:
  • 8 kg nagyszemű kajszibarack
  • 4 kg finomított kristálycukor (ízléstől függően kg-ként 40-60 dkg cukor)
  • Natrium-benzoát

Elkészítés:

A megmosott barackot tésztaszűrőbe teszem, és adagonként forrásban lévő vízbe tartom kb. 20-30 másodpercig, a héját egy pillanat alatt lekapom. Kimagozom, és egy nagy 15 literes űrtartalmú edénybe gyűjtöm. Közben megszórom a cukorral, a végén összekeverem, letakarom, és 12 órát hagyom, hogy a cukor elolvadjon rajta. (Közben nem kell kevergetni, mert a barack oxidálódik, és barnul a teteje!)

Másnap erős lángon kevergetve felfőzöm, amikor forr, a levéből kimerek kb. 1,5 litert (nagyon finom vízzel hígítva a nyári melegben), és erős lángon rotyogatom (épp csak ne pöfékeljen, fröcsköljön) a forrástól számított 20-25 percig, közben a habja nagyját leszedem, majd forrón az előkészített üvegekbe merem.

Tetejére fátyolnyi tartósítót teszek – a biztonság kedvéért, télen felbontás után sem romlik!) majd frissen tartó fóliával lefedem és a csavaros tetőt szorosan rátekerem.

Az üvegeket hűtőtáskába teszem, és szárazdunsztban hagyom kihűlni, min. 24 órát. (Takaróval is több rétegben letakarom, mert a legfontosabb, hogy minél hatékonyabban dunsztolódjon.)

Megjegyzés:

Több módszert kipróbáltam már, a fejre állítós és a húsdarálón héjastól ledarált eljárásokat, mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Nekem ez a módszer bevált, mert nem kell órákig főzni, mégis megfelelő sűrűségű, szép világos színű, és tutira elálló lesz a dzsem.
Amikor kedvező a baracktermés, érdemes többet eltenni, mert évekig eláll!

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!



gaby53 receptjeiből:
Marhavadas spagettivel
Almaszósz avagy almamártás
Egyszerű grízgaluskaleves
Zellerzöldes burgonyafőzelék
Kókuszkrémes szelet
Sóskamártás pirított burgonyával és tükörtojással
Gombaleves szaggatott galuskával
Zellerzöldes zöldségleves
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Medvehagymás finomságok
Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Medvehagymás-baconös krémsajttal töltött karaj Medvehagymás-baconös krémsajttal töltött karaj
Rotolo (tojáskrémes tekercs) Rotolo (tojáskrémes tekercs)
Kolbászos-szalonnás tepsis krumpli Kolbászos-szalonnás tepsis krumpli
Narancsos-mascarponés pitetorta Narancsos-mascarponés pitetorta
Narancslekvár, ahogy Gizi készíti Narancslekvár, ahogy Gizi készíti
Sütőtökös ravioli zsályás vajjal Sütőtökös ravioli zsályás vajjal
Házi rozsos zsemle Házi rozsos zsemle
Húsvéti göngyölt csirkemell Húsvéti göngyölt csirkemell
Egyszerű tejszínes túrótorta Egyszerű tejszínes túrótorta
Egyszerű burgonyás pogácsa Egyszerű burgonyás pogácsa
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123974_tesztasalata-110.jpg Frissítő tésztasaláta

A tésztasaláta remek dolog, épp annyira lehet igazi sztár az ünnepi asztalokon, mint társasági összejöveteleken vagy épp egyszerű…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123992_palacsinta-art-110.jpg Palacsinta-cukiságok

Egészen elképesztő cukiságok készülhetnek palacsintatésztából. Csak egy kis kézügyesség és némi gyakorlat kell hozzá!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123984_csigak-110.jpg Tekercsek, csigák, kőttesek

A kelt tésztából készített, édes tölteléket rejtegető csigák és tekercsek reggelire, uzsonnára, desszertnek is tökéletesek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123969_egytaletel-110.jpg Egytálételek dolgos mindennapokra

Ez a félév valahogy nem úgy akar alakulni, ahogy én azt szerettem volna. Azt hittem, mindenre jut majd időm, de nem……

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123983_retek-110.jpg Virágdísz retekből hidegtálra

Húsvétkor csinos hidegtálakat készítünk, feldíszítjük a salátákat és a sonkatekercseket - úgy a legjobb, ha ehető díszeket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123968_fokhagyma-110.jpg Fokhagymapucolás és fokhagymakrém pillanatok alatt

Sokan szeretik a fokhagymát enni - pucolni már sokkal kevésbé. Pedig van gyors módszer a tisztításra!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118149_gnocchi-110.jpg Gnocchi, az olasz krumplinudli

Aki már kóstolt könnyű, finom mártással kínált gnocchit, biztos, hogy a kedvencei közé sorolja! Nem is véletlen, hogy az olasz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116162_medvehagyma-110.jpg Itt a medvehagyma!

A végsőkig lecsupaszított piacon végre megjelenik a tavasz első hírnöke: a medvehagyma (allium ursinum). A magyar gasztronómiába…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept