Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kajszibarack dzsem

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kajszibarack dzsem

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 41
  • Elküldve: 17

Hozzávalók:

  • 10 darab 7,2 dl-es csavaros üveghez:
  • 8 kg nagyszemű kajszibarack
  • 4 kg finomított kristály cukor (ízléstől függően kg-ként 40-60 dkg cukor)
  • Natrium-benzoát

Elkészítés:

A megmosott barackot tésztaszűrőbe teszem, és adagonként forrásban lévő vízbe tartom kb. 20-30 másodpercig, a héját egy pillanat alatt lekapom. Kimagozom, és egy nagy 15 literes űrtartalmú edénybe gyűjtöm. Közben megszórom a cukorral, a végén összekeverem, letakarom, és 12 órát hagyom, hogy a cukor elolvadjon rajta. (Közben nem kell kevergetni, mert a barack oxidálódik, és barnul a teteje!)

Másnap erős lángon kevergetve felfőzöm, amikor forr, a levéből kimerek kb. 1,5 litert (nagyon finom vízzel hígítva a nyári melegben), és erős lángon rotyogatom (épp csak ne pöfékeljen, fröcsköljön) a forrástól számított 20-25 percig, közben a habja nagyját leszedem, majd forrón az előkészített üvegekbe merem.

Tetejére fátyolnyi tartósítót teszek – a biztonság kedvéért, télen felbontás után sem romlik!) majd frissen tartó fóliával lefedem és a csavaros tetőt szorosan rátekerem.

Az üvegeket hűtőtáskába teszem, és szárazdunsztban hagyom kihűlni, min. 24 órát. (Takaróval is több rétegben letakarom, mert a legfontosabb, hogy minél hatékonyabban dunsztolódjon.)

Megjegyzés:

Több módszert kipróbáltam már, a fejre állítós és a húsdarálón héjastól ledarált eljárásokat, mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Nekem ez a módszer bevált, mert nem kell órákig főzni, mégis megfelelő sűrűségű, szép világos színű, és tutira elálló lesz a dzsem.
Amikor kedvező a baracktermés, érdemes többet eltenni, mert évekig eláll!

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

gaby53 receptjeiből:
Legfinomabb sajtos-krumplis pogácsa
Diós és mákos kalács
Spárgakrémleves buggyantott tojással
Diós női szeszély
Kakaós kevert süti körtés étcsoki-darabokkal
Sonkás tészta (a húsvéti sonkamaradékból)
Zelleres brokkolikrémleves
Pulykahúsos rakott kel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal
Padlizsános tésztatorta Padlizsános tésztatorta
Fűszeres cukkinikenyér Fűszeres cukkinikenyér
Datolyás turmix Datolyás turmix
Samosa Samosa
Palacsinta (alaprecept) VI. Palacsinta (alaprecept) VI.
Nagymama almás pitéje Nagymama almás pitéje
Kakaspörkölt egyszerűen Kakaspörkölt egyszerűen
Gofri XI. Gofri XI.
Zöld turmix (green smoothie) Zöld turmix (green smoothie)
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122606_gasztro-110.jpg Szeptemberi gasztroprogramok

Az ősz ezernyi programmal várja a nyaralásból visszatérőket. Az ország számos pontján tartanak szüreti fesztiválokat, lesz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122624_kakaos-csiga-110.jpg Gyerekkori kedvencek

Említettem a múlt héten, hogy a párom édesanyja nálunk vendégeskedett közel két hétig. Ez időre sokszor átvette a stafétabotot a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122613_marinalt-gomba-110.jpg Marinált barnacsiperke friss oregánóval

A friss csiperke, legyen barna vagy fehér, egyaránt remek alapanyag! Szívesen készítek belőle finomságokat, és talán az is igaz,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122619_kkk-cimlap-110.jpg Megjelent a Kiskegyed Konyhája szeptemberi száma

Szeretjük a Kiskegyed Konyháját. Sok-sok recept (a Mindmegettén is megtalálhatóak a régebbi számok receptjei!), kulináris…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

Napi tipp
A kacsamájból készíthetünk különféle ízesítésű szendvicskrémeket, előételeket - vagy remek főételeket is alkothatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept